Går du första eller andra året på gymnasiet?

Drömmer du om att studera utomlands, på en internationell skola med elever från hela världen?

Då ska du fortsätta läsa.

UWC är nämligen en rörelse som ger ut heltäckande stipendier för att läsa utomlands två år, på en av sjutton olika skolor världen runt.

Skolorna är politiskt, religiöst och ideologiskt obundna och stipendier till UWC delas ut på basis av personliga meriter och utan hänsyn till religion, etniskt ursprung, sexuell läggning, politisk åskådning eller social och ekonomisk bakgrund.

 

United World Colleges bygger på idén att skapa internationell förståelse genom att sammanföra ungdomar från hela världen. Under två av de kanske viktigaste åren av sina liv lever och studerar ungdomarna tillsammans. UWC utgör en alldeles unik möjlighet för svenska ungdomar att uppleva och studera i en spännande internationell miljö.

Den första UWC skolan öppnade i Wales 1962 och i dag finns 17 UWC-skolor spridda över hela världen. Eleverna är 16-19 år och studierna motsvarar de två sista åren på gymnasiet. På UWC läser eleverna International Baccalaureate (IB), världens mest utbredda gymnasieutbildning. UWC-skolorna är internat och eleverna delar rum med skolkamrater från andra länder.

Läs mer om UWC och vem som kan söka här på hemsidan.

Läs tidningsartiklar, lyssna på intervjuer och se bilder på våra stipendiater