UWC är lika obeskrivligt som underbart…

En termin är I detta nu, för min del, tillryggalagd på Norges United World College. Hur som helst är det nu, när man kommit hem, när upplevelserna sjunkit in och således utrymme för reflektion givits som man förstår vad man verkligen varit med om. Eller, i och för sig tror jag fortfarande inte riktigt på att det är sant och ju mer jag funderar kring det desto mer surrealistiskt, otroligt och betydelsefullt ter det sig för mig.

Vad vistelsen I Flekkes fjord har inneburit för mig är svårt att innefatta i detta blogginlägg. I alla fall har en helt ny värld har öppnats både inom mig själv och runt omkring mig under denna tid. Så många nya vatten har blivit utforskade och euforin kring att växa med hela världen vid din sida har givit återkommande ny energi till att ta till vara på varje sekund till fullo. Utmaningar har tvingat dig att omvärdera och omdefiniera dig själv. Något som varit både påfrestande å ena sidan men i slutändan övervägande berikande. Detta är också på grund av det faktum att UWC i sig är ett psykologiskt experiment där mångfalden av stora perspektiv och förvånande insikter pressar dig oundvikligen närmare dig själv.

uwc_20130503

Det finns så många detaljer som gör denna upplevelse extremt unik men samtidigt svårbeskrivlig. Ta bara den förunderliga känsla när man sitter och pratar med en klunga i matsalen och inser att du ser de personer kring bordet som inget annat än dina vänner och om de är svarta, vita, araber eller latinos är lika obetydligt som vilka ni var innan UWC. Det låter måhända inte särskilt kontroversiellt eller speciellt men summan av alla dessa unika företeelser som bara uppstår på en UWC skola resulterar i något mycket större, mycket svårare att fånga med mitt nuförtiden utförtunnade svenska vokabulär.

Någon lär ha sagt att kärlek är ett internationellt språk som åsidosätter både kulturella och språkliga skillnader. Detta kanske är vad som ger detta “mycket större”. För är det något jag lärt mig på UWC så är det att på UWC skapas inte huvudsakligen internationell förståelse; här gror internationell kärlek så det sprudlar.

Mitt namn är Oliver och för alla som funderar på att söka till UWC; sluta fundera och gör ett val du kommer ångra om du inte gör. Ta steget och du kommer med detta få tusen och åter tusen ytterligare steg på köpet!