Varje år delar Svenska Kommittén ut mellan åtta och femton stipendier för två års studier på UWC. Ansökan görs i första eller andra året av gymnasiet. Elever som söker ska gå ett av de högskoleförberedande programmen. Många elever bestämmer sig redan på högstadiet att de ska söka till UWC, så du som arbetar som SYV på högstadiet får mer än gärna nämna UWC för dina elever.

UWC-skolorna är internationella internatskolor med elever från minst 80 olika länder. I dag finns 17 UWC skolor i bland annat USA, Italien, Norge, Swaziland, Hong Kong och Indien.

International Baccalaureate och fritiden på UWC

På UWC läser eleverna International Baccalaureate. Elever som söker till UWC behöver inte gå pre-IB eller andra gymnasieprogram på engelska. Sökande ska gå ett teoretiskt och högskoleförberedande gymnasieprogram såsom naturvetenskapligt, samhällsinriktat eller IB. All undervisning på UWC sker på engelska, men detta brukar inte vara något problem för svenska elever. Fritiden på UWC är full med aktiviteter och samhällstjänst.

 

Ansökan till UWC

Antagning till UWC baseras på personliga meriter och inte på betyg. Men eftersom IB är ett krävande program rekommenderar vi att sökanden har minst VG överlag i sina slutbetyg från årskurs nio. Uttagning till UWC görs genom personligt brev, rekommendationer från lärare samt intervjuer.

Efter UWC är eleverna behöriga till högskolestudier i såväl Sverige som utomlands.I enskilda fall måste komplettering ske för särskild behörighet till svenska universitet, beroende på vilken utbildning man söker. Svenskar med IB-examen brukar kunna komplettera utan svårigheter.

Sista ansökningsdatum till UWC är i december varje år. Intervjuer sker vanligtvis i januari och februari följande år. Stipendiaterna meddelas under våren.
Under fliken ”Om UWC” kan du läsa mer om UWC.

Mer information 

Här finns informationsmaterial att skriva ut om UWC och dela ut till elever. Vi skickar gärna informationsblad till din skola. Mejla i så fall info@uwc.se