Elsa Fridell från Bankeryd (Jönköping), Red Cross Nordic UWC

”Jag mins när jag hörde talas om UWC rcn för första gången, det var av en fin vän som själv hade gått skolan. Jag mins hur jag tyckte att det lät som en av de därförbraförattvarasant”-grejorna som man hör folk göra men som man själv aldrig kommer att uppleva. Nu är jag folk. Att ta steget att flytta från sin familj, sina fantastiska vänner och sin skola, är inte lätt, men det kommer vara värt det. Naturvetenskapliga gymnasielinjen till all ära, men det är IB UWC jag vill läsa. Det känns som jag äntligen hittat det jag inte visste att jag sökte efter och jag kan knappt vänta att lära känna alla nya människor samt ta del av denna unika upplevelse. Jag är oändligt tacksam över att denna möjlighet!”

 

Siri Fält från Göteborg, Red Cross Nordic UWC 

”Ända sedan jag var liten har jag drömt om att åka ut i världen och hjälpa människor. Jag kommer från en liten småstad och för ett år sedan valde jag att ge mig ut i världen. Jag kom då så långt som till Göteborg. En enorm stad om du frågar mig. Vistelsen blev dock kort för nu säger jag hejdå Sverige! När jag fick stipendiet till UWC trodde jag inte det var sant. Jag kommer få träffa människor från fler länder än jag någonsin kunnat drömma om. Det känns magiskt! Nu njuter jag av de sista månaderna med min familj och vänner innan jag börjar mitt nya äventyr. Tack för denna fantastiska möjlighet!

 

Adim Gangopadhya Lundmark från Bromma, Red Cross Nordic UWC

När jag fick höra talas om UWC visste jag direkt att det var en dröm
för mig. UWC för mig innebär en skola som öppnar upp oändligt med
nya möjlightere samt ett ställe där man kan lära sig så oerhört
mycket. Det är ett unikt ställe och en möjlighet som jag verkligen
uppskattar och är otroligt tacksam över. Jag har vuxit upp i
multikulturella milöjer och vill mer än gärna fortsätta I den andan.

 

Samuel Hedlund från Vällingby, Red Cross Nordic UWC

”Ända sedan jag hörde om UWC visste jag att det var skolan för mig. Att i skolan en plats där många olika kulturer finns tror jag är extremt lärorikt och viktigt i en globaliserad värld som våran. Jag ser fram emot att kunna uppleva livet UWC RCN och leva med och lära känna människor från världen över. Jag tackar UWC Sverige för denna fantastiska chans och jag hoppas att jag kommer kunna använda denna möjlighet till att göra världen till en bättre plats!”

 

Christina Herre från Bromma, UWC Atlantic

”Jag fick först höra om UWC av en vän som nu går en av skolorna, och samma dag som hon berättade att hon skulle söka blev jag också nyfiken, jag gjorde research – blev självklart direkt förälskad i skolorna och organisationen. Ett år senare skickade jag nervöst in min ansökan, och nu sitter jag här och skriver detta som en framtida UWC-alumna! Jag kan inte beskriva hur det känns att veta att jag om några ynka månader sitter igenom en lång flygresa väg till min framtid. Det är en helt otrolig möjlighet som jag kommer utnyttja till fullo – har redan kontakt med mina framtida årskamrater världen över och känner mig att de kommande åren kommer bli omvandlade det bästa möjliga sättetEtt gigantiskt tack till styrelsen som tror mig och gav mig den här chansen!”

 

Piya Singh från Bagarmossen, Red Cross Nordic UWC

”Ända sedan jag först hörde talas om UWC visste jag att det var rätt skola för mig. Konceptet med att samla ungdomar från olika delar av världen som är angelägna om att lära sig samt skapa en plats där man kan uppleva olika kulturer och skapa utrymme för en konversation om en ljusare framtid tilltalade mig verkligen. Som nyfiken och intresserad person har jag alltid varit öppen för att träffa nya människor och våga komma ut ur min komfortzon. Genom att ha en varierande mångkulturell barndom och hem kunde jag anpassa mig till nya kulturer mycket enkelt och samtidigt en möjlighet att träffa många olika slags människor. Att ha fått ett stipendium till min drömskola är verkligen en underbar möjlighet och erfarenhet som jag aldrig trodde skulle vara möjlig. Tack till svenska UWC kommitten för att ni gav mig den här chansen!”

 

Fanny Thiel från Lidingö Stad, Red Cross Nordic UWC

”Att en skola som UWC har alltid varit en dröm. Jag kan knappt tro att den drömmen nu går i uppfyllelse! Att möta många olika kulturer är något jag verkligen tror är otroligt lärorikt och viktigt för en bredare förståelse av världen. Det är något jag ser väldigt mycket fram emot. Att studera utomlands har alltid varit en dröm och jag vill gärna jobba med det UWC står för när jag blir äldre. När jag hörde om UWC kändes det helt rätt! De två år som ligger framför mig är något jag är övertygad om kommer vara en helt unik upplevelse.

 

Emmy Wahlström från Umeå, Red Cross Nordic UWC

”Jag har länge drömt om att studera utomlands och då jag fann UWC blev jag glatt överraskad. Det är otroligt att det faktiskt finns en skola som utöver att innebära utlandsstudier också har så goda värdegrunder och inte endast trycker på vikten av betyg, utan även engagemang för att förbättra världen. Bland annat lyfter UWC vikten av ett hållbart samhälle och eftersom jag brinner lite extra för natur och miljö passar det mig utmärkt. Att jag nu blivit antagen gör mig så oerhört glad och att få lära känna en massa nya härliga och engagerade människor på en så vacker plats som Red Cross Nordic kommer att bli fantastiskt. Självklart är jag även ganska nervös men lite nervositet är nog bara nyttigt inför livsomvälvande upplevelser. Stort tack till kommittén för denna möjlighet!” 

 

Julia Åkerlind Kermoury från Solna, Waterford Kamhlaba UWC of Southern Africa

”Jag har alltid varit intresserad av intryck från bortom Sveriges gränser. Världen är så mycket mer än bara det som sker i vårt lilla avlånga land och jag har så länge jag kunnat minnas förundrats över just detta faktum och längat efter den dagen jag själv skulle kunna ge mig ut i världen och skåda allt det. Med detta som mål sökte jag till UWC och kommer inom några månader få gå på en skola med människor så olika mig men också på så många sätt så lika — för trots våra olika bakgrunder delar vi samma vilja: att inte låta våra olikheter bli ett hinder utan snarare en möjlighet. Stort tack till kommittén som gav mig denna möjlighet!”