aliciaAlicia Barker-Åström från Vallentuna, Waterford Kamhlaba UWC
”Ända sen jag fick höra om UWC har det varit min största dröm att få gå på en av skolorna. Jag har alltid varit en nyfiken person, och att få lära känna nya personer är bland det bästa jag vet. På UWC kommer jag få nya vänner från hela världen och vi kommer kunna dela våra erfarenheter med varandra och få en inblick i massor av andra kulturer. Därför tror jag att det kommer bli superkul och lärorikt, för aldrig någonsin har jag fått möta så många olika människor på ett och samma ställe och fått ta del av hur de ser på saker. Att få ett stipendium till UWC Waterford Kamhlaba är något jag är så oerhört tacksam för.

Jag är helt övertygad om att det kommer vara två fantastiskt givande år.”

celiaCelia Morton från Lidingö, Red Cross Nordic UWC
”Hela mitt liv har jag drömt om att gå på en skola som UWC, men jag trodde aldrig att jag  skulle få möjlighet att göra det. Och nu, om två månader, blir min dröm verklighet. Jag, som hade växt upp i en multikulturell djungelby i lilla Costa Rica, kommer återigen få uppleva min vardag som ett smörgårdsbord av olika nationaliteter. Dessutom får jag en unik utbildning i två år! Jag hoppas att även få utöva min passion för musik och andra estetiska uttrycksformer på skolan, och kanske bli inspirerad av andra på plats. Men vad som än sker, tror jag att detta blir en erfarenhet som avgör min framtid, och jag är exalterad över att se vart jag hamnar under denna oväntade resa.

Tack för den här livsrevolutionerande färden som snart börjar!”

emiliaEmilia Staaf från Eksjö, Mahindra UWC of India
”Att få ett stipendium till en UWC skola har varit en stor dröm för mig under flera år och att veta att det faktiskt är på väg att gå i uppfyllelse är minst sagt overkligt. Jag är så tacksam för denna möjlighet, som jag vet kommer förändramig och mitt liv på ett helt annat sätt än det skulle här hemma. Jag ser fram emot att få utmana mig själv och att få en ny bild av den värld jag lever i genom de nya perspektiv jag kommer få ta del av. Mina två år på UWC i Indien kommer garanterat bli oförglömliga och jag hoppas att mina erfarenheter kommer hjälpa mig att göra skillnad i världen.”

jordanellaJordanella Maluka från Alby (Botkyrka), Red Cross Nordic UWC
”Sen barnsben har jag alltid velat påverka och få min röst hörd. Jag har alltid drömt om att någon gång få påverka världen och med min röst hjälpa andra. Och sedan jag var 10 har jag alltid velat plugga eller flytta utomlands. För att påverka världen måste man också förstå den. Vilken annan plats på denna planet kan man få göra det lika bra som på UWC? När jag fick reda på om United World Colleges i September förra året visste jag att det här var för mig. Hur ängslig jag än är över att flytta hemifrån från mina lilla ort Alby söder om Stockholm så vet jag att jag inte kan kasta bort en chans som denna. Att under två år få chansen att leva med några av världens mest motiverade ungdomar tror jag kommer få mig att växa som människa både personligt och akademiskt. Snart är det dags för lilla mig att lämna mitt bo. Jag är bara 17 och vet inte exakt vad jag vill bli men jag vet att jag har mycket att erbjuda och jag vet att UWC är starten på min framtid.

Tack så mycket till kommittén som gav mig denna chans!”

nicolasNicolas Barboza från Upplands Väsby, Red Cross Nordic UWC
Att få den här chansen att studera på en UWC-skola är något man inte får varje dag. Jag har alltid velat vara en person med internationella erfarenheter och multikulturella upplevelser, fast jag trodde aldrig jag skulle gå så långt. Det känns overkligt att om två månader kommer jag flytta till mitt i ingenstans och leva med människor som vill påverka världen som jag. Livet har tagit mig från São Paulo (Brasilien), en stad med fler än 12 miljoner invånare, till Sverige och snart till någonstans i Norge utanför kartan, där jag kommer få uppleva unika situationer med 200 människor från hela världen. Jag vet inte vad som kommer att hända efteråt, men med denna möjligheten att få studera på UWC vet jag att jag kommer ha flera öppna dörrar fulla av goda möjligheter. Jag har ingen aning om hur dessa 2 år kommer att vara, fast jag kommer att njuta varje dag jag är där.

Jättetacksam för stipendiet, och ser fram emot att börja!”

hannaHanna Bolin från Uppsala, UWC Mostar
”Jag har alltid haft stora drömmar och en av dom är att studera utomlands under min gymnasietid. Att just jag har fått detta stipendium verkade först för bra för att vara sant, men nu händer det verkligen. Livet är en spännande utmaning, och med tanke på att jag har kommit in på UWC känner jag att det inte finns en gräns på hur många drömmar och mål jag kan uppnå. Jag har bott i Sverige hela mitt liv och känner mig väldigt redo för att ge mig ut i världen, speciellt till ett land med mycket historia och kultur. Självklart är detta läskigt, jag lämnar mycket, allt får inte plats i resväskan men jag vet också att det kommer att bli ett minne för livet!

Jag är otroligt tacksam för denna möjlighet och ska ta vara på den till fullo!”

anushkaAnushka Malik från Sollentuna, UWC Robert Bosch College
”När jag skriver detta är det bara några månader kvar innan avresa till Tyskland, där den vad jag tror kommer bli så otroligt spännande och givande UWC-upplevelsen väntar. Att jag ska tillbringa två år i den internationellt präglade och berikande studiemiljö som UWC erbjuder innebär att få komma i kontakt med människor från världens alla hörn. Det är en unik och enastående möjlighet både socialt och akademiskt; jag ser fram emot att under min vistelse på Robert Bosch College – såväl som att utbyta kunskaper, kulturer och erfarenheter, inleda livslånga vänskaper med olika individer. Förhoppningen är att detta äventyr kommer bidra till min strävan att utveckla en interkulturell förståelse och ett bredare perspektiv på världen.”

hannaAnton Strömberg från Bredbyn (Örnsköldsviks kommun), Red Cross Nordic UWC
”När jag för första gången läste om UWC tänkte jag att att det var lite för bra för att vara sant. Hur kom det sig att jag aldrig hade hört talas om det tidigare? En unik erfarenhet och möjlighet att kunna studera och leva tillsammans med personer från hela världen. För mig var det en självklarhet att jag skulle söka det stipendiumet. Att kunna ta del av en sådan upplevelse har länge varit en dröm för mig och jag tror att mina kommande två år på UWC Red Cross Nordic samt framtida kontakter kommer att öppna nya dörrar för mig och även påbörja ett nytt kapitel i mitt liv. Jag är otroligt tacksam över att ha fått den här möjligheten.”

alvaAlva Rödström från Göteborg, UWC Mostar
”Dagarna tills att flyget går från Göteborg till den bosniska staden Mostar blir bara närmre och närmre, lika så min nervositet och min dröm. Det är nära nu. Jag har ingen aning på hur det kommer att kännas att väl vara på plats men däremot är jag säker på hur mycket det kommer att bli som jag lär mig, hur många kulturer jag kommer att möta och hur mycket jag under dessa två år kommer att utvecklas som människa. Att få chansen till något som ger mig så stora chanser till utveckling, möten och minnen är en dröm som kommer att gå i uppfyllelse. Att få chansen till att möta en plats som är så olik min vardag känns riktigt spännande. Mostar, snart kommer jag.