emblaEmbla Gunnarsdottir från Alingsås, UWC Atlantic College
”Det som fångade mitt intresse för UWC var dess syfte. Min längtan för att bidra till fred och förståelse mötte skolans mål och ambitioner. Det jag ser mest fram emot är att träffa nya människor, bredda mitt perspektiv på världen, öka min förståelse och kunskap. Jag har alltid varit den som letar efter nya utmaningar, att gå på Atlantic College känns som ett naturligt nästa steg. ”

Arian EshtehardianArian Eshtehardian från Norrköping, Red Cross Nordic UWC
”Det var chansen att få leva sida vid sida med ungdomar från alla tänkbara ställen i världen – att få ta del av deras otaliga erfarenheter, berättelser och åsikter – som gav liv till en dröm som nu har uppfyllts: att komma in på UWC. Nu väntar jag ivrigt tills det blir dags att hoppa på flyget till Norge och börja två år av mitt liv som kommer bli oförglömliga. Jag är från Norrköping fastän jag har tillbringat de flesta åren i mitt liv i England och jag är intresserad av skönlitteratur, musik och politik. På UWC hoppas jag att kunna utnyttja alla de möjligheterna som finns för att bredda mitt perspektiv om världen.”

juliaJulia Nilsson från Bergs kommun, Red Cross Nordic UWC
”När jag för första gången fick reda på vad UWC var så fanns det ingen tvekan, jag skulle söka! Bara tanken på att få studera på en skola med människor från alla världens olika hörn gjorde mig glad. Det var en fantastisk känsla att veta att jag från den lilla byn Svenstavik i Jämtland skulle få en unik upplevelse och ett minne för livet. Att få det kulturella utbytet och den internationella samhörigheten är för mig, en fantastisk möjlighet. Jag tror att min vistelse på UWC Red Cross Nordic kommer förändra mig, min syn och min livsstil till det bättre och göra mig till en bättre medmänniska.”

annaAnna Anderson från Kungsbacka kommun, Red Cross Nordic UWC
”När sommaren är slut lämnar jag mitt hem i norra Halland för något som är helt nytt. Det här är dock inte den första gången jag ger mig ut och prövar mina vingar; när jag var elva år gammal åkte jag på ett läger där jag liksom i UWC mötte människor från hela världen. Sedan dess har jag varit intresserad av frågor som rör fred och internationella relationer. Under de senaste åren har jag även blivit intresserad av politik och gått med i ett politiskt ungdomsförbund. Ni kan tänka er min förtjusning när jag fick höra om UWC – det blev genast en dröm som mer än något annat ville bli sann. Nu, efter månader av förhoppning och längtan, kan mitt stora äventyr börja.”

petterPetter Hallqvist från Östersund, Red Cross Nordic UWC
”Hej, jag är en 15-årig kille som för tillfället studerar vid gymnasiet i Östersund, där jag bor och är uppväxt. Men jag har också bott två år på Nya Zeeland, och jag tror att det var just det som motiverade mig till att söka till UWC. Jag saknade det multikulturella, för Nya Zeeland är ett land med många etniciteter. Förutom det skulle man nog kunna summera mig ganska bra med de sex orden ‘Naturen, träning, fotboll, mat, kompisar och familj’. Jag tror att UWC kommer att vara otroligt roligt eftersom att man kommer att få många nya kompisar, och ser därför fram emot att åka till UWC RCN i höst.”

juliaNiko Pornthip Sisopha från Jokkmokk, Red Cross Nordic UWC
”När jag först upptäckte United World College trodde jag det var för bra för att vara sant. Men insåg snabbt att UWC är en unik möjlighet där unga från hela världen samlas, lär sig uppskatta varandras olikheter, samt formas – de åren som förmodligen är de viktigaste åren i ens liv, till fantastiska vuxna individer. Hela mitt liv har jag varit oerhört tacksam, främst över att ha kommit till ett land med så bra levnadsstandard, där jag även haft möjlighet till inflytande genom att vara aktiv i flera ungdomsråd. Jag har alltid varit idrottsintresserad och förtjust i olika samhällsfrågor, jag strävar efter att arbeta internationellt vilket jag tror många dörrar kommer att öppnas för mig, tack vare UWC. Helt plötsligt finns det inga begränsningar till vad en kan åstadkomma längre.”

annelieAnnelie Xie från Lund, UWC-USA
”‘Åh, det är så mycket jag har att berätta – men jag kan inte riktigt förklara det. Du måste uppleva det själv’ – så sa min bror Henry, tidigare elev på LPCUWC, alltid när jag frågade om hans skola när jag var yngre. Och om drygt tre månader så kommer det där att bli verklighet. Om tre månader kommer jag också att få ta del av ett UWC. Få egna historier att berätta. Historier med ansikten. Namn. Det är så konstigt att tänka på att jag, Anneli, 17 år, född, uppvuxen och bosatt i Lund, om drygt tre månader kommer att lämna den plats jag kallar för ‘hem’ och åka 8300km härifrån. Det är inte bara en otroligt värdefull möjlighet — en möjlighet att få en inblick i fler av världens kulturer, och att kunna dela med mig av min egen; en möjlighet att tillsammans bygga broar av förståelse, av respekt, och kärlek — det är också en dröm som går i uppfyllelse. Att få omgivas av människor från över 70 olika länder kan inte bli annat än en extremt inspirerande och häftig upplevelse; och vem vet, om ett halvår är kanske det jag kallar ‘hem’ just precis där. 8300km bort.”

ellenEllen Löwgren från Eksjö, Red Cross Nordic UWC
”Att få reda på att jag blivit antagen till UWC var stort. Jag tror att UWC ger erfarenheter och kunskaper som man inte kunnat få på annat håll. Att få bo med människor från hela världen och dela vardagen, kommer öka min förståelse både för andra och för mig själv. I framtiden vill jag jobba inom Läkare utan gränser, och jag tror att UWC-upplevelsen kommer bli värdefull då och i min personliga utveckling. Jag ser fram emot mycket, men bland annat att få dela mitt musikintresse med nya vänner. De två år jag har framför mig, lär bli helt fantastiska.”

ebbaEbba Liepe från Vellinge kommun, Waterford Kamhlaba UWC
”När jag gick i åttan kom jag in på UWC:s hemsida av en slump. Jag blev dock otroligt ledsen när jag insåg att man var tvungen  att gå i gymnasiet för att kunna söka  stipendium. Men nu två år senare, kunde jag äntligen söka och det är det bästa jag har gjort i hela mitt liv.

Jag har alltid bott i en liten ort som heter Falsterbo och jag har tagit varje tillfälle att resa och njutit varje gång men jag är ännu gladare nu. Tack vare UWC får jag chansen att åka till Swaziland och studera IB under två år. Det kommer att bli fantastiskt att få lära känna nya människor från andra kulturer än vår egen och även att lära känna mig själv ännu bättre och på ett djupare sätt. Varannan vecka hjälper jag ensamkommande flyktingbarn med svenska och läxor. Tack vare UWC kommer jag att få ytterligare möjligheter att påverka och hjälpa ännu fler. Jag spelar även golf och rugby. Jag är otroligt glad över att jag kan fortsätta med rugbyn i Swaziland och bli ännu bättre. När jag är klar  med UWC i Swaziland hoppas jag att kunna fortsätta att studera och jobba internationellt och göra världen ännu lite bättre. Jag är så tacksam och ser fram emot mitt livs största äventyr!”

linneaLinnea Moritz från Värmdö, Red Cross Nordic UWC
”När jag hörde om UWC lät det för bra för att vara sant. Studera, utvecklas och umgås med människor från världens alla hörn på en plats där engagemang och kreativitet flödar fritt. Där studier varieras med spännande aktiviteter och nya utmaningar. Nu är jag antagen och det känns fortfarande overkligt kul och om några månader börjar min resa. Det som tilltalar mig mest med UWC är tanken att alla ska bli accepterade och få möjlighet att nå sin fulla potential oberoende av sin bakgrund. Jag ser fram emot meningsutbyten och att få ta del av andras erfarenheter, förutsättningar, drömmar och funderingar. Om jag ska säga något om mig själv så gillar jag konst och att måla tavlor, men även att upptäcka nya miljöer och lära känna människor. Jag är tacksam att jag fått möjligheten att studera på ett United World College och jag vet att det kommer bli två fantastiska år i Norge.”

majaMaja Horvath från Uppvidinge kommun, Red Cross Nordic UWC
”UWC verkar som en overklig plats, någonstans långt bort från allt som jag någonsin har sett och upplevt, samtidigt som att dess ideologi, att förena människor från hela världen och skapa en atmosfär som är alldeles unik, känns så självklart genialt. Jag har inga förväntningar från UWC, det tror jag inte att man riktigt kan ha, jag tror inte att känslan är något som man exakt kan tänka sig. Däremot är jag mer än säker på att, oberoende av geografisk plats, är varje UWC skola över världen, den mest magiska platsen för en ung person att vidga sina vyer, att få en enormt bred bild av världen, att börja förstå sig själv och leva upp till sina egna ambitioner på. Åt andra sidan så tror jag inte att det viktigaste är bara att främja sin personliga utveckling, utan att samtidigt bidra och beröra sin UWC familj att försöka ge tillbaka det som man har fått. Genom att möta och förhoppningsvis komma väldigt nära så otroligt många och annorlunda människor med liv ojämförbart med sitt eget, verkar UWC upplevelsen som en resa runt jorden. Och det är just det som jag tror att de här två åren kommer att vara. En otänkbar och magisk resa som kommer prägla allas liv som låter sig beröras. Detta är det bästa som någonsin har hänt mig, och jag har inte ens kommit till Flekke.”