Alexander Burlin, Mahindra UWC of India
”För mig så kändes UWC som en möjlighet jag alltid hade letat efter. Jag imponerades av hela konceptet. Tanken att utbilda sig och bo ihop med jämnåriga från hela världen lät mycket inspirerande. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att lära känna nya människor, kulturer och skapa internationell förståelse. Om 5 veckor flyttar jag till Indien för att börja på MUWCI. Det ska bli fantastiskt kul, och jag ser fram emot två år av spännande möten. Att få ett UWC-stipendium är inte bara en stor förmån, det är också ett ansvar. Med stipendiet kommer en chans att utvecklas och att arbeta aktivt för UWC-rörelsens mål – att förena världen för fred och för en hållbar framtid.”

Elin Hedlund, från Täby kommun i Stockholms län, UWC-USA
”När jag var liten drömde jag om att vara superhjälten som räddade världen från all ondska och elände, den som man läste om i alla fantasyböcker och beundrade på film. För världen är fortfarande inte perfekt trots att det blir bättre och bättre. Allt färre människor lever i fattigdom och misär, fler och fler barn får gå i skolan och dagens politiker pratar om alla människors lika värde och rättigheter. Trots att världen idag är en bättre plats än för 100 år sedan är jag inte nöjd, och trots det kommer vi möta stora utmaningar i framtiden. Det yttrar sig i global uppvärmning, befolkningsökning och fördelning av jordens resurser. Krig och konflikter lär heller inte ha sett sin sista dag.

För att lösa globala problem krävs ömsesidig respekt och tolerans nationer emellan. Jag lovar att internationell och kulturell förståelse kommer vara framtidens nyckel till att lösa problem. Och handen på hjärtat: var lär man sig mer om internationell förståelse än på UWC?”

Evelina Woin, från Lund i Skåne län, Red Cross Nordic UWC
”Andra kulturer intresserar mig oerhört och jag vill upptäcka och lära mig mer om dem. Jag sökte till UWC för att kunna få den möjligheten. Att studera vid en UWC-skola kommer även ge mig möjligheten att kunna fokusera på mina studier, samtidigt som jag kommer få en unik chans att växa som människa. Jag tror att UWC kommer ge mig oförglömliga upplevelser, en unik utbildning – inte bara teoretisk – utan även en djupare kunskap om andra människor och om mig själv. Jag är otroligt tacksam för att ha fått den här chansen och kommer göra mitt bästa för att ta vara på den på bästa sätt.”

Kornelia Johansson, Red Cross Nordic UWC
”Innan jag hörde talas om UWC hade jag aldrig tänkt på möjligheten att tillbringa min gymnasietid på en skola utomlands. Inte så att jag hade något emot det, jag hade helt enkelt inte helt insett de stora fördelarna med det. Jag ville givetvis upptäcka världen utanför Sverige, studera och kanske bo på ett annat ställe, men när det skulle ske var mer diffust. När jag fick reda på mer om UWC öppnades plötsligt helt nya möjligheter och frågor att ta ställning till. Kunde jag i över huvudtaget förbise chansen att söka och eventuellt komma in på en utav skolorna? Jag var ganska snart övertygad om att svaret på den frågan var nej. Jag hade inte, och har fortfarande inte stött på en sådan enastående möjlighet att möta människor från olika bakgrunder och dela livet med dem för ett tag som på UWC-skolorna.
För att läsa på en UWC skola är inte bara att studera utomlands, det är mycket mer än så. Jag tror, att när jag börjar RCNUWC, kommer det att vara som att lära känna små bitar av världen varje dag.”

Oliver Andersson Hugemarka, från Kristinehamn i Värmlands län, Red Cross Nordic UWC
”Mycket av konceptet fångas av citatet ‘UWC makes education a force to unite people, nations and cultures for peace and a sustainable future’ och detta är i sig något fantastiskt men jag tror att det bara är halva sanningen. Enligt mig är UWC även något mer vitalt än en akademisk sammanslutning. Alla dessa förenade människor i denna pluralistiska och engagerande miljö lockar även fram personliga framsteg hos var och en av dem. Jag tror att detta informella lärande, skapat av en mängd intryck, ständiga omvärderingar och direktkontakt med människor från världens alla hörn utgör grundvalen för försoning och samarbete över nationsgränser. Inte bara för att förståelse och tillit skapas utan att för att människor helt enkelt blir bättre individer. En bättre värld börjar självfallet med bättre individer som både förstår andra men även sig själva och det var det som lockade mig att söka.”

1 thought on “Svenskar vid UWC 2011-2013

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Namn

tre × fyra =