Agnes Hammarlund, från Nyköping, Red Cross Nordic UWC
”Det bästa sättet att lära sig om världen måste rimligtvis vara att träffa och lära känna människor som lever i andra länder med olika kulturer, politiska och sociala system. Jag hoppas och tror att UWC kommer att bredda och fördjupa mina kunskaper och samtidigt ge mig många nya vänner från hela världen. På UWC får jag möjlighet att ta del av andra människors kunskaper och erfarenheter, samtidigt som jag kan dela med mig av mina egna.”
Wojciech Michno, från Domsjö (Örnsköldsviks kommun), Red Cross Nordic UWC
”Jag kom hem väldigt sent på kvällen. Sliten, trött och sömnig öppnade jag e-posten. Där fanns brevet om att jag blev antagen, min puls steg på en gång. Nu sitter jag och dagdrömmer, på skolan och hemma, med väntan på de två fantastiska åren på RCNUWC. Människor från hela världen, varierande åsikter och kulturer, olika personligheter och otroliga möjligheter. Alla olika, men med ett och samma mål, att få kunskap, lära sig att förstå, respektera och tolerera andra. Det kan att bli tufft, men jag vet att det är värt det.”
|
Ellen Rehnberg, från Skara, Red Cross Nordic UWC
”Att få stipendium till UWC är världens chans, den kommer inte mer än en gång i livet och det gäller att verkligen ta vara på den. Jag ser fram emot två händelserika år på en skola med många olika nationaliteter och erfarenheter.”
Kunal Chauhan, från Skogås (Huddinge kommun), Red Cross Nordic UWC
”Jag vet att världen är allt annat än perfekt och vi har alla olika tankar och åsikter. För att göra världen till en bättre plats måste vi förstå varandra. Vi måste lyssna på varandra och dela med oss av våra egenskaper. Vi kommer alltid att vara olika och det är lika bra att inse att vi inte kan skapa en bättre värld utan mångkulturalitet och folkligt samarbete. UWC skolan byggs på just denna unika idé och det är därför jag beundrar den så enormt och vill vara delaktig. ”
Jeanette Trang, från Eskilstuna, Red Cross Nordic UWC

”Jag är oerhört tacksam för att få bli en del av ett United World College. Inte bara för att få en utmärkt utbildning, men även för att få leva på en fantastisk plats i världen där ambitionerna är höga och engagemanget är stort. Där olika nationaliteter och kulturer blandas, där man får pröva sina värderingar och principer och kanske byta ut dem mot nya, där man har möjlighet till personlig utveckling i sin egen takt och där man kan upptäcka sina syften i livet. Det kommer att vara en intensiv period, vänskaper kommer knytas och minnen skapas för livet, vilket är för mig ovärderligt. Det kommer att ge mig en stark grund att stå på inför framtiden. Allt detta är fascinerande för mig och jag längtar efter att få leva med och bidra till UWC-andan.”

Stina Lindskog, från Alinsås, Mahindra UWC of India
Länk till Stinas blogg!
Tea Thaning, från Tygelsjö (Malmö kommun), Red Cross Nordic UWC
Jane Leong, från Göteborg, Armand Hammer UWC of the American West
Linnea Bergman, från Varberg, UWC Costa Rica
Astrid Appert Lund, från Bromma (Stockholm stad), UWC of the Atlantic
Sofie Pedersen, från Älvsjö (Stockholm kommun), Red Cross Nordic UWC
Axel Bjerke, från Bunkeflostrand (Malmö kommun), Red Cross Nordic UWC
Barbora Varnaite, från Malmö, UWC Costa Rica