Susanna har en mastersexamen i Europakunskap från Göteborgs Universitet och arbetar numera som biståndshandläggare för EU:s delegation till Afrikanska Unionen i Addis Abeba, Etiopien.

Susanna kommer ursprungligen från Öland, men fick mersmak på ett internationellt liv efter att ha gått på Red Cross Nordic United World College. Det har fört henne till Belgien, Frankrike, Trinidad & Tobago, Etiopien och (snart) Marocko.

– UWC har haft en avgörande betydelse för mig. Något som jag värdesätter är att det har gett mig ett globalt perspektiv från ett personligt plan. De flesta länder i världen associerar jag med ett ansikte, en person. Jag tror att UWC har gjort mig till en mer öppen person, det fanns inte en kulturell norm på UWC och det är väldigt befriande att ha vistats i en sådan miljö i två år.

Gjort mitt liv rikare
Susanna poängterar att upplevelsen på Red Cross Nordic, som ligger vid en fjord i närheten av Flekke i västra Norge, har haft en stor påverkan på många plan.

– UWC har helt klart gjort mitt liv rikare. Jag trivdes otroligt bra på Red Cross Nordic och det är en positiv känsla som jag har kunnat bygga vidare på både karriärmässigt och socialt. Att ha gått på en UWC-skola är en erfarenhet som växer och som jag kommer bära med mig hela livet.

Som en stor familj
Men UWC är så mycket mer än bara en bra utbildning och en chans att lära sig mer om världen. Det är också en skola där man skapar vänner för livet.

– Det jag främst har med mig från min UWC upplevelse är mina bästa vänner. Jag hade turen att träffa själsfränder på UWC och många av dem lyckas jag träffa regelbundet.

Förutom det finns en känsla av samhörighet med andra som gått på UWC.

– Det andra jag har med mig från UWC är nätverket, alla människor som jag kanske inte känner så väl från tiden på skolan, eller som jag inte ens pluggade tillsammans med men som gick på ett annat UWC eller årskullar efter mig. Det låter klyschigt men det är som en stor familj, och var man än reser i världen finns det alltid UWC:are att möta upp.

En upplevelse som förändrar ditt liv
För Susanna handlar UWC om att ge studenterna möjlighet till dels en bra utbildning, dels till ett aktivt liv utanför studierna.

– Aktivt liv definierar jag i flera bemärkelser: dels aktivt fysiskt men också socialt och politiskt. Att inspirera elever att inse sin potential som change makers i sin vardag. Det är en tvåårig upplevelse som förändrar ditt liv. Om du har chansen: sök till UWC!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Namn

15 − två =