Snapshots från Introweek

Vi är 10 dagar in på höstterminen, men de första lektionerna hölls inte förrän i morse. Här följer några bilder på vad som har hänt här sedan vi kom hit:


Bild från UWC Red Cross Nordic @ Facebook
Tvåorna välkomnade förstaåringarna som kom strax innan midnatt på traditionellt vis. Själv lyckades jag hitta mina två nya rumskompisar, Ieva från Litauen och Marja från Nicaragua.

I lördags så klädde varje rum upp sig i ett tema, här är elevhemmet Sweden House, redo för att gå ner till (teaterbyggnaden) Hoegh, där några elever DJade.

Fotbollsturnering för invigningen av den nya bollplanen. 5 elevlag och 3 personallag, Iceland House gick segrande.

45aee0cc0e2a11e38f8522000ae80193_7

Jag och 6 andra vaknade upp kl 04.30 på morgonen och klättrade upp på fjället bakom skolan, Jarstadheia, för att titta på soluppgången. Magiskt!

Och paddlat kanot, kayak, druckit te, rumsmiddagar med alla nya rumskompisar, debatter och sociala events. Under andra året på UWC RCN är mångkulturen en vardag som är varmt välkommen tillbaka efter en sommar som var tillbringad till största delen i Sverige. I mötet med de nya ansiktena de här året, är man inte lika överrumplad med varifrån någon är, utan undrar mer vart de är på väg. Nu är året igång, med nya projekt och utmaningar, det som UWC är bäst på.

– Maja