Sista chansen att söka! Frågor och svar inför uttagningen

Nu är det bara några få dagar kvar innan ansökan stänger för årskurs 2014-2016. Vi får in lite frågor om omdömen och betalning och vill därför svara på dessa här:

Jag kommer inte hinna få in mina omdömen! Kan jag fortfarande söka? 
Ja, absolut. Det enda som vi MÅSTE ha den 13 januari är ditt ifyllda ansökningsformulär. Resten kan du skicka senare, eller ta med till den första intervjun.

Måste jag betala anmälningsavgiften om jag inte har råd?
Nej, det måste du inte. Vi vill att alla ska kunna söka till UWC. Vi använder pengarna som kommer in från ansökningsavgiften till att betala för mat, hyra av lokal för intervjuerna och så vidare, men det är inga problem om du inte kan betala. Hör bara av dig till info@uwc.se och förklara så räcker det gott.

Var kommer intervjuerna att hållas? Vad händer om jag inte kan betala för resan? 
Det kommer antagligen (baserat på hur många ansökningar vi får) hållas en första intervju i Stockholm, Göteborg och Malmö. Om det är många sökanden från tex Sundsvall eller Umeå kan det även bli aktuellt med en Norrlandsgrupp. Den andra intervjun hålls i Stockholm. Om du har svårt att betala för resan till andra intervjun kan du ansöka om resebidrag. Återigen, hör av dig till info@uwc.se

Hur många skickar ni i år?
Det beror på hur många sökanden vi anser vara kvalificerade. Normalt skickar vi 8-15 elever.

Hör gärna av er till oss om ni har fler frågor.