Allt som rör ansökan ska du fylla i eller ladda upp på vår ansökningssajt http://ansokan.uwc.se. Nedan kan du läsa en sammanfattning av vad ansökan omfattar.

Ansökningsblankett

Där ska du svara på frågor om dig själv och varför du söker.

Ansökningsavgift

Ansökningsavgiften är på 200 kronor. Instruktioner för betalning finns på vår ansökningssajt. Pengarna används för administration kring uttagningen (fika, hyra av lokal osv.). Om du har svårt att betala ansökningsavgiften så är det inga problem. Alla ska kunna söka till UWC. Kontakta oss på ansokan@uwc.se för mer information.

Omdömen/rekommendationsbrev

Du ska bjuda in två personer som känner dig väl att skicka var sitt omdöme (rekommendationsbrev). En av dem ska vara din klassföreståndare i åk 9, alternativt en lärare som känner dig väl på gymnasiet. Det andra rekommendationsbrevet kan vara från valfri lärare eller annan vuxen som känner dig väl; t ex din mentor, tränare etc; det får inte vara någon släkting eller bekant. Observera att de inte ska delge dig vad de skrivit.

Vi förbehåller oss rätten att kontakta dina mentorer/omdömesgivare/klassföreståndare och så vidare för att ställa frågor om omdömet/rekommendationsbrevet och hur de tror att du skulle klara dig på UWC.

Betyg

Du ska ladda upp en inskannad kopia av ditt slutbetyg på högstadiet.

Vårdnadshavares godkännande

Du laddar ner en mall och ber din förälder/vårdnadshavare godkänna att du söker ett UWC-stipendium genom att skriva under intyget. Sedan laddar du upp intyget.

För frågor om ansökan och uttagningen, kontakta uttagningsansvarig på ansokan@uwc.se.