UWC Sverige ansvarar för finansiering och uttagning av de svenska stipendiaterna till UWC. Finansieringen kommer från privata bidragsgivare och från de kommuner som medger medflyttning av skolpeng utomlands.

Organisation
UWC Sverige (org nr 802007-7163) är en ideell förening med säte i Stockholm.

Föreningen har en styrelse som består av runt tio ledamöter, som på ideell basis valt att engagera sig och arbeta för föreningens och UWC-organisationens mål. För närvarande är samtliga ledamöter tidigare elever vid UWC-skolor.

Linnea Van Wagenen
Linnea gick på RCNUWC 2001-2003 och har en BA i antropologi och statsvetenskap från Macalester College i St. Paul, Minnesota (USA), samt en masters i Communication for Development från Malmö Högskola. Hon arbetar för FN i Sierra Leone. Sedan 2017 är hon UWC Sveriges ordförande. Hon delar ordförandeskapet med Paul Klein; se nedan.
Epost: ordforande@uwc.se eller vp@uwc.se
Paul Klein
Paul gick på Atlantic College 1985-87 och är professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet. Han är sedan 2017 UWC Sveriges ordförande. Han delar ordförandeskapet med Linnea Van Wagenen; se ovan. Han är också alumniansvarig, IT-ansvarig och fundraisingansvarig.
Epost: ordforande@uwc.se eller alumni@uwc.se
Samira Zayanelinnea
Samira gick MUWCI 2000-02 och har en BA i statsvetenskap från SOAS. Hon har bland annat jobbat som programledare på Sveriges radio och på riksdagsförvaltningen. Hon är engagerad i styrelsen som informationsansvarig sedan årsskiftet 2015/16 och hoppas att hon genom sitt informationsarbete skall få fler unga att få upp ögonen för UWC.
Epost: info@uwc.se.
Ellen Renmanellen
Ellen gick på RCNUWC 2006-08. Hon arbetar nu på Utrikesdepartementets Afrikaenhet men har sedan UWC främst varit bosatt utanför Sverige. Efter studenten åkte hon som volontär lärare till Etiopien och återvände dit mellan åren 2014-16 för arbete på den svenska ambassaden. Hon har en kandidatexamen i Social and Cultural Studies från Goldsmiths University, London, och en masterexamen i International Peace and Security från King’s College, London. Sedan juni 2017 är Ellen ansvarig för elev- och föräldrakommunikation.
Epost: foralder@uwc.se.
Viktor LöfgrenViktor
Viktor gick på RCNUWC 2008-10. Just nu studerar han på radiolinjen på Stockholms Dramatiska Högskola. Han har en magisterexamen i politisk sociologi från London School of Economics och en kandidatexamen i Liberal Arts från Sarah Lawrence College. Han odlar ett stort intresse för Östeuropa och för radioberättande. Sedan juni 2017 är han UWC Sveriges kassör.
Epost: kassor@uwc.se.
Maja StillingMaja
Maja gick på RCNUWC 2005-07. Hon arbetar som utredare på Tankesmedjan Tiden. I långa perioder har hon under de senaste 10 åren bott utanför Sverige, bland annat i Uruguay, Sydafrika och USA. Hon har en kandidatexamen i statsvetenskap och sociologi och en master i mänskliga rättigheter från Columbia University. Från och med juni 2017 är hon UWC Sveriges sekreterare.
Epost: sekreterare@uwc.se.
Agnes Hammarlund agnes
Agnes gick på RCNUWC 2009-2011. Efter studenten volontärarbetade hon i Kambodja och pluggade en termin i USA. Nu läser hon sitt fjärde år på juristprogrammet i Uppsala. Sedan juni 2016 är hon kommunansvarig.
Epost: kommunansvarig@uwc.se
Stella Vallgårda
Stella gick på RCNUWC 2010-2012. Sedan 2016 är hon UWC Sveriges uttagningsansvarig.
Epost: ansokan@uwc.se
|
Turid Vallgårda
Turid gick på RCNUWC 2006-2008. Hon läser juridik i Uppsala men har detta år tagit ett uppehåll för att läsa en master i genusstudier i Bogota, Colombia. Hon hjälper sin syster Stella med uttagningsarbetet och Samira med informationsarbetet.
Epost: turid.vallgarda@gmail.com|

Foto (på Samira och Stella): Nayeem Mahbub.

3 thoughts on “Styrelsen för UWC Sverige

  1. Pingback: essayforme
  2. Pingback: writeessay

Kommentarsfältet är avstängt.