God morgon från Norges metropol!

 

I andraåringarnas frånvaro såhär två dagar efter graduation, möttes Julia och Maja på brunchen där det (traditionsenligt på lördagar) serverades risgrynsgröt, och tänkte, varför inte skriva ett första inlägg på bloggen.

Vi har nu varit på UWC Red Cross Nordic i lite mer än 9 månader, och denna plats har blivit mer än bara en skola för oss, hur klyschigt det än kan låta. Medan Maja har lärt sig äta tibetanskt chilipulver utan ris eller tillbehör, har Julia ätit holländska kakor med en av sina rumskompisar. Kulinariska upplevelser när de är som mest storslagna?

RCN är mer än vad som kan beskrivas med aktiviteterna som pågår på campus, de akademiska uppenbarelserna i klassrummen, eller de fem nationaliteter som delar varje rum. Ett år på RCN är mer än vad som får plats i ett blogginlägg, om vi ens skulle försökt sammanfatta det. I den mån som finns så kommer vi, de blivande svenska andraåringarna (och förstaåringarna också, hoppas vi!), att försöka dela med oss av det tankar och upplevelser man genomgår som UWC-stipendiat.

Välkommen till vår nystart av bloggen, vi hörs snart!

Och till de nyblivna tredjeåringarna, Kornelia, Rodi, Mirza, Oliver, Ibrahim, Axel, Farhiya, Evelina- grattis igen till studenten, vi saknar er redan.

Julia Romare Blyckert och Maja Svanberg