emblaQiqi (Julia) Ekman från Staffanstorp, Red Cross Nordic UWC
”Jag är otroligt glad att få chansen att gå på en UWC-skola. När jag fick höra om skolan lät det som en kul grej och jag sökte med väldigt lite förväntningar och information om organisationen. Men nu, med två månader kvar före avfärd känns UWC som något helt overkligt. Att jag skall få leva med, och lära känna, personer från hela världen med helt andra perspektiv, tankar och reflektioner är för mig något unikt.”

Arian EshtehardianBrodi Senan från Malmö, Red Cross Nordic UWC
”Jag växte upp i den lilla staden Karlskrona men beslöt mig en dag för att söka till UWC. Det verkade först för bra för bra för att vara sant, men nu är det alltså verklighet.  Nu börjar en resa som jag hoppas fortsätter livet ut. UWC samlar människor från alla världens hörn och erbjuder dem en möjlighet att inte bara integrera med varandra utan även att jobba tillsammans för en bättre värld. Hur ska vi kunna jobba för en bättre värld när vissa upplever svårigheter med att förstå varandra? Allt handlar om att man skall kunna ta små steg i taget, som sedan leder till större avtryck än vad man egentligen tror.”

juliaAnouk Liebe från Växjö, UWC Mostar
”Att få studera på UWC i Mostar kommer för mig innebära att få uppleva vardagen i en del av Bosnien och Hercegovina, ett land med en otroligt rik och komplex historia som jag tidigare inte har hört mycket om i min vardag. Eftersom skolans campus är integrerad i staden kommer jag även att ha den unika möjligheten att lära känna landets invånare och dess historia i vardagen och att kunna bidra till en skolmiljö som står som förebild för försoning och gemensam utbildning i ett före detta krigsområde.”

linneaEmelie Peterson från Farsta (Stockholms stad), Red Cross Nordic UWC
”Jag har i hela mitt liv bott i Farsta, en förort utanför Stockholm. Men i höst kommer jag att få chansen att åka till UWC Red Cross Nordic i Norge. Det är verkligen en ‘once in a lifetime opportunity’. Där kommer jag få möjlighet att lära känna människor från alla delar av världen, i två år kommer jag att få bo på en plats som rymmer hela jorden. Jag är väldigt intresserad av politik och hoppas därför, och tror, att jag på UWC kommer få möjlighet att fortsätta med det. Jag tror även att UWC kommer att hjälpa mig att utveckla mina åsikter och värderingar eftersom jag kommer få möjlighet att lära från människor från olika bakgrund med olika erfarenheter. Förutom det ser jag fram emot att få träffa nya människor och utvecklas som person med nya erfarenheter. UWC kommer bli en utmaning, men bara det faktum att jag lyckades komma in på UWC har fått mig att tro att allt är möjligt så varför skulle jag inte klara även denna utmaning?”

juliaRose Esfandyari från Lund, Red Cross Nordic UWC
”Allt känns rätt overkligt. Att flytta hemifrån och utomlands dessutom. Själv har jag bott i Lund i hela mitt liv så det är svårt att föreställa sig något annat. UWC var alltid drömmen och konceptet är helt unikt, det kommer nog inte alltid vara en dans på rosor men det är ett äventyr utan dess like. En dynamisk resa som man sent kommer glömma och jag kan inte greppa att jag har fått chansen att uppleva allt det som komma skall.”

linneaStina Wigroth från Halmstad, UWC Maastricht
”Klickandes mig runt på en barndoms bekantskaps blogg fann jag de tre bokstäver som kom att sammanfatta mina mål och ambitioner; UWC. Två år senare sitter jag framför en packningslista och ifrågasätter hur jag ska lyckas packa ner ett helt liv i en resväska — en resväska som blir min kompanjon på mitt äventyr till Nederländerna. Att få denna möjlighet, att få chansen att utvecklas i takt med jämnåriga från hela världen i en nation jag hittills bara sett på bild; aldrig har jag varit mer tacksam. Det må troligen även inkludera sömnlösa nätter och stressfyllda examinationer, ändå kan jag inte föreställa mig en bättre plats att få färdigställa gymnasiet på.”

juliaHerman Lange från Halmstad, Red Cross Nordic UWC
”Jag tror att meningen med livet är att på något sätt göra världen lite bättre. Samtidigt tänker jag att för att veta vad som faktist är bra krävs en större förståelse för hur världen ser ut, och det är precis vad UWC erbjuder. Att studera och leva tillsammans med motiverade ungdomar ifrån världens alla hörn, det blir inte bättre än så! UWC kommer ge mig två fantastiskt roliga år, det är jag övertygad om. Jag är oerhört tacksam för möjligheten att bli en del av UWC och jag kommer göra mitt bästa för att ta vara på den.”

linneaWilma Gademan från Östhammar, Waterford Kamhlaba UWC
”Jag vet inte hur jag ska beskriva det här. Att jag, Wilma från den lilla orten Gimo, har fått möjligheten att läsa på UWC-skolan i Swaziland. Jag är så otroligt tacksam över att jag fått förtroendet till detta stipendium och är övertygad om att jag kommer lära mig enormt mycket, både akademiskt men också sådant som inte går att mäta med betyg. Alla nya lärdomar och insikter jag kommer få av att umgås med människor från hela världen kommer göra mig till en bättre person och låta mig växa som människa. Tack UWC Sverige för den här möjligheten!”

juliaEmelie Schultz från Göteborg, Red Cross Nordic UWC
”Tänk att åka till en plats någonstans i världen, en plats med människor från olika bakgrunder och nationaliteter, som tillsammans jobbar för en bättre värld! När jag gick i 8:an fick jag första gången höra om UWC, och sedan dess har det alltid varit ett mål för mig att ta mig dit.  Jag vet inte exakt vad jag vill jobba med, men jag vet att jag vill bidra till en bättre värld på något sätt, och det känns som om UWC kan ge många av de verktygen jag behöver för att kunna förverkliga den drömmen. Att gå på en skola med människor från hela världen, kunna utbyta så mycket kunskap och livserfarenheter samtidigt som man jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål och vara med om helt otroliga upplevelser är något som jag tror kommer finnas med mig resten av livet, och som kommer att förändra både mig och min framtid. Förutom att träffa nya människor och få en större och bredare kunskap om världen, så hoppas jag även få dela mitt stora intresse för musik och dans med andra människor från olika delar av världen, och utbyta erfarenheter och tankar inom även detta område.”

linneaIda Nydelius från Mora, Red Cross Nordic UWC
”Nyckelordet vid syosamtalen i nian var internationellt, att jag vill studera och jobba internationellt. Började naturvetenskap inriktning djurvård på en skola i närheten. När jag letade utlandspraktik för trean kom jag in på UWC:s hemsida. Ju mer jag läste på ju mer ville jag vara en del av UWC. Kom inte in på första försöket, men gav inte upp. Såg istället jobbintervjuer och skoluppgifter som chanser att förbereda mig för att söka igen i tvåan. Bytte till vanlig natur i tvåan och räknade ner dagarna till intervjuerna. Och nu läser ni detta. Vad som väntar i höst ska bli spännande att upptäcka. Att jag ska spendera 2 år i en norsk fjord med 95 olika nationaliteter och studera IB på akademisk nivå är svårt att inse men tvivlar inte en sekund på att det kommer bli två helt grymma år. Efter dessa två åren är man fortfarande en del av UWC, man har vänner runt om i hela världen och dörren till ett internationellt arbete öppnas.”

juliaAstrid F Klaar från Åtvidaberg, UWC Mostar
”När jag fick reda på att jag kom in satt jag i en pytteliten lägenhet ombyggd till en datasal/bibliotek i en slum utanför Nairobi. Eftersom det inte fanns någon täckning kunde jag inte ta samtaletoch fick därför ett mail, fast med ett internet långsammare än ett snigelrace tog det mig en timma och en kompis som fick stå och rikta antennen på taket för att läsa mailet och explodera av lycka. Nu är det två månader kvar innan jag åker och jag har fortfarande inte fattat att jag snart ska iväg på mitt livs största äventyr.”

linneaHanna Persson från Malmö/Addis Ababa, UWC Atlantic College
”I am still astonished at the fact that in barely two months I will be heading off to Atlantic College in south Wales. A place where people with different cultural backgrounds and perspectives come together to fulfil what UWC advocates for. Having previously lived in an international environment in Ethiopia for eight years, I have come to truly appreciate diversity. And when I came across UWC and all its other components, I figured that this beyond-comparable experience is worth taking a shot at! I am extremely thrilled to be able to go on this UWC journey which will shape me and my future and be an experience I will remember for the rest of my life.”

linneaMaria Persson från Malmö/Addis Ababa, UWC Atlantic College
”I have lived in both Sweden and Ethiopia, where I lived with many different ethnic groups and learned to appreciate diversity. However, after moving back to Sweden and attending boarding school here, I missed the multiculturalism of Ethiopia. So when I heard about UWC, I knew it would be the perfect opportunity. I love to sing and to learn about different cultures through music and art. After the EU membership referendum, the philosophy that drives UWC should truly be spread in the UK along with the rest of the world. Therefore, it is a dream come true that I can contribute to the UWC mission in Wales. I am certain UWC will make me grow as a person from living with motivated students from different countries and dealing with the tough International Baccalaureate over the 2 exciting years to come.”