HarrietHarriet Rosin-Kerstadius från Skäret i Skåne, Li Po Chun UWC i Hongkong
”Jag hade länge tänkt på att studera utomlands för att få uppleva andra kulturer och för att vidga mina vyer. När jag sommaren 2012 blev introducerad till UWC av en belgisk tjej som går på UWC-USA som jag jobbade med, kände jag direkt att det var någonting för mig. Det UWC står för är det jag tror på – internationell förståelse. Jag vill gå på en UWC-skola för att få reda på mer om omvärlden, bli mer involverad i att skapa förståelse människor emellan och för att ta del av UWC’s ideal. Det är extremt lärorikt att uppleva vad som händer när olika kulturer möts och att bo med människor från hela världen.”

 10170870_10152057300949702_900328535_nClara Edwards från Gustafs i Dalarna, Red Cross Nordic UWC
”En ”felgoogling” som blev så rätt – början på min UWC resa var minst sagt oväntad men ack så lyckosam. Den skräckblandade förtjusningen som spreds i kroppen när antagningsbeskedet kom är svårslagen men upplevelsen som jag hittils haft är ännu mer så. Den där ”felgooglingen” gav mig mer än jag någonsin kunde ana, jag har genom UWC blivit mer självsäker och mer framåtdriven. Jag har fått en nya perspektiv och jag har lärt mig otroligt under den tid som gått. Att få vara och gå på en UWC-skola betyder för mig att aldrig ta något för givet, man måste kämpa för att få det man vill. Jag har även insett att detta stället och allt runtomkring kommer aldrig kommer sluta förvåna mig.

Självklart så är inte UWC bara solsken och sköna dager, stress och ångest är två saker som alla känner av, men det fantastiska är att det inte spelar någon roll. Hur jag än tänker så kör fördelarna över nackdelarna, alla gånger.”

1526357_10152095638883221_559867415_nSara Löwgren, från Eksjö i Småland, Red Cross Nordic UWC
”Utveckling, och i synnerhet hållbar sådan, är väldigt viktig för mig och det var det som fick mig att söka till UWC -vilket är det bästa beslut jag tagit i mitt liv. UWC har en otroligt viktig roll i att göra det samarbete som jag tror kommer vara så viktigt för framtiden möjligt. Med personer från så otroligt många länder hoppas jag på att få kontakter och kunskaper för att efter fortsatt utbildning kunna jobba med hållbar utveckling i framtiden -och kanske även kunna göra skillnad.

Eftersom UWC efter en termin har visat sig handla om så mycket mer än bara studier, som jag kanske trodde skulle vara det allra största fokuset när jag kom hit, är jag säker på att de här två åren kommer att ge infallsvinklar, upplevelser och vänskaper som jag inte skulle ha fått någon annanstans.”

156932_10151340897042154_954179999_nLinnea Ndangoya, från Leksand i Dalarna, Red Cross Nordic UWC
”För mig betyder UWC; ”step out of your comfort zone”.

Jag fick reda på UWC då jag genom en slump hamnade på den svenska hemsidan. Jag var tagen av skolans vision och tanken på att eventuellt bli antagen kändes som en önskedröm. När jag fick beskedet om att jag var en av de nio antagna svenskarna kunde jag inte låta bli att gå runt med ett leende på läpparna, hoppa och dansa för resten av dagen. Nu när jag befinner mig på Red Cross Nordic UWC vet jag att det är mer krävande än jag hade förväntat mig men dock så värt alla ansträngningar. UWC är en ”once in a lifetime” erfarenhet som kommer att förändra ditt liv för all framtid. Har du ambitioner, nyfikenhet och ett driv att förändra världen bör du absolut ansöka!”

Ulrika Josander, från Varberg i Halland, Red Cross Nordic UWC
”Jag skulle inte kunna säga vilket år sen -96 som varit det bästa i mitt liv. Men den 22 April 2013 så fick jag ett telefon samtal som förändrade min tillvaro i ganska stora mått. Jag är extremt och evigt tacksam att jag blev accepterad till United World College Red Cross Nordic. Att ansöka till denna skola, isolerad som den är på Norges västkust, kan jag dock med säkerhet säga är mitt bästa val under mina 17 år. Att dela rum med 4 tjejer, att genom engagerade diskussioner försöka förstå sig på varför världen fungerar som den gör och hur vi kan utveckla det som fungerar mindre bra till det bättre, att leva på ett campus med både lärare, anställda och elever från olika delar av världen, att ha en något av den mest hänförande natur precis utanför dörren och att verkligen dela liv med sina kompisar – det är något som har passat mig så förvånansvärt bra hittills. Att jag har fått träffa människor som inspirerar med sina oerhörda talanger och upplevelser och att ha tur nog att få vara vän med dessa personer – det är något bortom vad jag kan sätta ord på.”

YlvaYlva Kjellberg, från Uppsala, Red Cross Nordic UWC
”Att tacka ja till UWC är helt klart ett av de bästa beslut jag hittills har fattat. Tiden på RCN har lärt mig så mycket om världen, om människor och om mig själv. Jag har mött så många fantastiska personligheter, och stereotyper och fördomar har både visat sig vara sanna och helt fel. Nya perspektiv får jag dagligen och jag känner jag via skolan har getts möjligheten att uppleva saker jag aldrig hade kunnat göra på en gymnasieskola i Sverige.”

annaAnna Åsund från Stockholm, Red Cross Nordic UWC
”Självkänsla, lärde jag mig av en nära vän förra året, handlar varken om vad man kan eller hur man ser ut, utan hur man är. Jag är starkare än jag varit, drömmer mer än jag gjort och mina tankar, som jag har många av, fyller mig om och om igen med en ödmjukhet över världen. Jag är så liten och vill så mycket, från att klättra i träd och gå på äventyr till att rädda jorden och mig själv. När jag inte kombinerar ord till meningar i berättelser eller tankespyor så dricker jag te eller tränar. Jag tror på att alla människor har fler nyanser än vad som går att beskriva i ett stycke, och mina går från ljusblått till kolsvart. ”