Daniel Holmdahl, från Göteborg, Red Cross Nordic UWC
”Tänk dig att träffa hela världen på en enda plats och dessutom leva i och med hela världen i två år. Låter det inte spännande? Jo, det tyckte jag också så därför sökte jag till UWC. Jag sökte också för jag längtar efter att kunna förändra det dåliga i vår värld till det bättre och för att göra det tror jag att jag först måste lära mig förstå olika kulturer. Hur ska man kunna hjälpa någon om man inte vet hur man gör?”

Julia Wallhager, från Stockholm, Red Cross Nordic UWC
”Att få kastas ut ur den verklighet som valts åt mig och uppleva världen ur en annan synvinkel, att få påverkas och diskutera med människor med en annan uppfostran, andra sätt att nå samma resultat och med samma respekt och glöd för världsomfattande förståelse är en fantastisk möjlighet. Att sedan få uppleva det vid en ålder då jag har lättast att lära var nästan för bra för att vara sant. Bara nästan.”

Victor Hageman, från Stockholm, Red Cross Nordic UWC
”Jag har fyllt i mina kursval nu: svenska, engelska, filosofi, ekologiska system, matematik och teater. Jag är mycket exalterad. Det känns som om jag har väntat på UWC i hela mitt liv! En skola med jämnåriga från hela världen, en möjlighet att engagera och fördjupa mig i det jag tycker är viktigt, och frisk luft. Jag kan bara hoppas och tro att colleget blir en bra upplevelse, men jag vet i alla fall att det inte kommer att likna något annat.”

Astrid Arvidson, från Sollentuna, Red Cross Nordic UWC
”Jag hade först tänkt utnyttja den här utrymmet till att berätta varför jag sökte till UWC, men jag hade en känsla av att platsen inte skulle räcka till! Därför tänkte jag berätta lite om mig själv istället. Jag är äldst av fyra barn och jag bor med min familj i Sollentuna. Jag gillar att sysselsätta mig med många olika saker, att rita, läsa, skriva, vara med kompisar, lyssna på musik. Första gången jag hörde talas om UWC var på Gymnasiemässan i Älvsjö -06. Mitt intresse väcktes direkt och äntligen är jag på väg. Jag ser verkligen, verkligen fram emot de här två åren. Jag har knappt förstått att det är på riktigt än!”
|
Taman Hassan, från Sollentuna, Red Cross Nordic UWC
”För ett år sedan hörde jag talas om UWC. Det lät alldeles för bra för att vara sant. Men tyvärr så hade ansökningstiden gått ut. Efter mycket funderande fram och tillbaks, så bestämde jag mig för att söka året därpå. Fastän att det innebar att jag skulle få gå ett år till. Nu har jag vart här på RCNUWC i tre veckors tid. Jag har svårt att bestämma mig om jag gillar den undebara fjorden, alla diskussioner om allt mellan himmel och jord, min extremt roliga matte lärare eller min dansande peruvianska rumskamrat mest. Men det jag vet är att det där fjuttiga extra året kommer att vara värt det.”
|
Viktor Löfgren, från Stockholm, Red Cross Nordic UWC
”RCNUWC är ett ställe med folk från 80 olika länder, där man hänger med sina polare, käkar mat, dricker kaffe och pluggar om man har tråkigt. Har du otur/tur hamnar du i ett rum med människor som inte delar din syn på moral, renlighet och musik. Folket här har nästan alltid något spännande att berätta. Min rumskompis från Etiopien hade aldrig sett en bil när han var fem. Du behöver inte vara idealist för att söka in till UWC. Det viktiga är att du är framåt och har karaktär. Att du vågar säga ifrån och uppleva nya saker.”