Advisor social evening

Detta inlägg skrevs torsdag 22/8.

Hallå där du som är intresserad av UWC!

Förhoppningsvis kommer någon av mina co-years eller fristies att skriva om den vecka som har gått, då jag gärna vill berätta om min gårdag och morgon.

Nu är det introweek här på UWCRCN, Flekke, Norge. Alla förstaåringar har ett fullspäckat schema med olika aktiviteter som vi andraåringar hjälper till med. Det är allt från archery, kayaking, intercultural diskussion till rock climbing (som jag håller på med). Förhoppningsvis får båda parterna ut något från dessa rotations.

Igår hade vi även en Advisee social evening med vår advisor och advisor group. I varje hus bor 40 elever, som sedan har delats in i 4 olika grupper á 10 personer, som i sin tur delar på en advisor. En advisor är en vuxen från the staff som man kan få extra support av etc.

Alla i min advisor group representerar 10 olika nationaliteter: Nederländerna, USA, Chile, Albanien, Swaziland, Ungern, Indien, Honduras, Norge, Sverige och vår advisor kommer från Ghana. Vi samlades, åt, pratade och skrattade. Vi festade till det med två olika kycklingrätter + ris (Swailand & Ghana), gulasch (Ungern), blandsallad (Sverige), baklava (som vår advisor fått från en annan elev), tea (Indien) och glass. Jag fick sedan höra det tibetanska, ungerska och albanska alfabetet vilket var en upplevelse i sig.

Som ni förstår hade vår grupp overkligt mycket med mat, och då frukosten slutade redan 8.00, så sittar jag här nu (9ish) och äter Arni’s gulasch och Thupten’s tea för att förbereda mig för vad som komma skall.

Fortsatt trevlig dag,

Julia