Styrelsen för UWC Sverige

UWC Sverige ansvarar för finansiering och uttagning av de svenska stipendiaterna till UWC. Finansieringen kommer från privata bidragsgivare och från de kommuner som medger medflyttning av skolpeng utomlands.

Organisation
UWC Sverige (org nr 802007-7163) är en ideell förening med säte i Stockholm.

Föreningen har en styrelse som består av runt tio ledamöter, som på ideell basis valt att engagera sig och arbeta för föreningens och UWC-organisationens mål. De flesta av ledamöterna är tidigare elever vid UWC-skolor. Övriga ledamöter är personer som tillför Kommittén värdefulla kontakter och erfarenheter. Styrelsen består av följande ledamöter:

Linnea Van Wagenen linnea
Linnea gick på RCNUWC 2001-2003 och har en BA i antropologi och statsvetenskap från Macalester College i St. Paul, Minnesota (USA), samt en masters i Communication for Development från Malmö Högskola. Hon arbetar för FN i Sierra Leone. Sedan 2017 är hon UWC Sveriges ordförande. Hon delar ordförandeskapet med Paul Klein; se nedan.
Epost: ordforande@uwc.se eller vp@uwc.se
Paul Klein
Paul gick på Atlantic College 1985-87 och är professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet. Han är sedan 2017 UWC Sveriges ordförande. Han delar ordförandeskapet med Linnea Van Wagenen; se ovan. Han är också alumniansvarig, IT-ansvarig och fundraisingansvarig.
Epost: ordforande@uwc.se eller alumni@uwc.se
Samira Zayanelinnea
Samira gick MUWCI 2000-02 och har en BA i statsvetenskap från SOAS. Hon har bland annat jobbat som programledare på Sveriges radio och på riksdagsförvaltningen. Hon är engagerad i styrelsen sedan årsskiftet 2015/16 och hoppas att fler unga får upp ögonen för UWC.
Epost: info@uwc.se.
Agnes Hammarlund agnes
Agnes gick på RCNUWC 2009-2011. Efter studenten volontärarbetade hon i Kambodja och pluggade en termin i USA. Nu läser hon sitt fjärde år på juristprogrammet i Uppsala. Sedan juni 2016 är hon kommunansvarig.
Epost: kommunansvarig@uwc.se
Ulrika Lundström
Ulrika gick på RCNUWC 2004-2006 och har en BA i Internationella relationer. För närvarande arbetar hon med stipendier för master-studenter hos Open Society Foundation i London. Ulrika delar på ansvaret för elev- och föräldrakommunikation samt är kommitténs sekreterare.
Epost: sekreterare@uwc.se, foralder@uwc.se.|vi
Camilla Bakklund
Camilla gick på RCNUWC 2004-2006. Hon är föreningens kassör.
Epost: kassor@uwc.se
|
Stella Vallgårda
Stella gick på RCNUWC 2010-2012. Sedan 2016 är hon uttagningsansvarig i Svenska Kommittén.
Epost: ansokan@uwc.se
|
Per Wretlind
Per gick på RCNUWC 2004-2006 och arbetar som forsknings-assistent på UNEP-DTU, ett forskningscenter som är ett partnerskap mellan FNs miljöprogram (UNEP) och Danmarks tekniska universitet (DTU) i Köpenhamn. Han har haft flera poster inom Kommittén, och är sedan juni 2016 Kommitténs ordförande.

Foto (på Samira, Ulrika, Camilla, Stella och Per): Nayeem Mahbub.

En kommentar till Styrelsen för UWC Sverige

  1. Pingback: Nya sekreterare! « UWC Sverige

Kommentarer inaktiverade.